Udgivet lør d. 9. feb 2019, kl. 15:02

Det er heldigvis de færreste, der ikke er drevet af at ville det gode. Og når vi vil det gode, vil vi kærligheden - vil vi Gud.

Hver dag står vi i utallige valg, om vi skal gøre det ene eller det andet. Bare se vores politiske drøftelser i og udenfor Christiansborg. Disse drøftelser og valg er demokratiets inderste sjæl. Og et er sikkert, at hvis man vil det gode, er det fløjtende ligegyldigt, hvor man hører til i det politiske landskab.

Hele vores færden og laden gennemsyres netop af, om vi har fokus på os selv eller på andre mennesker… om man er egoist, eller man er næstekærlig. Og der går ikke en dag, hvor vi ikke både er kærlige og egoister. Så hver eneste dag handler livet om at være så kærlig som muligt og så vidt muligt undgå at lade egoismen styre én.

I gamle dage blev der brugt meget tid på, om man var god eller slet, frelst eller fortabt - om man kom i himlen eller i helvede, når man var død. I dag er det langt vigtigere at bruge energi på det daglige opgør med egoet - med det der er ligegyldigt for i stedet at fokusere på kærligheden til hinanden. Det er kærligheden, der gør vores liv lykkeligt for mennesket lever jo ikke af brød alene.

På samme måde står Jesus i starten af sit virke i det store valg, om han skal vælge at tjene det, der foregår i nydelsernes verden – altså djævelens - eller om han skal tjene Gud. Og lykkeligvis vælger Jesus at tjene Gud og kærligheden i verden: det, der ikke forgår, men som varer evigt.

Kategorier Kristian Gylling