Højmesse som klassisk gudstjeneste såvel som moderne gudstjeneste

Højmessen-ordningen er en betegnelse for den skabelon, hvoromkring vi opbygger en almindelig luthersk gudstjeneste i Folkekirken. Uanset, hvilke gudstjeneste man i en af vores tre kirker deltager i, er det højmesseordningen, de er komponerede over.

Vil man deltage i en klassisk og rolig gudstjeneste med stor musik og salmesang samt en gedigen prædiken, skal man deltage i en af 9.30-gudstjenesterne primært i Ågerup Kirke. Her vil der også sjældent være dåb. Vil man derimod møde en livlig og informativ udfoldelse af gudstjenesten med fest og farver - mange af dem med kor og moderne salmesang - og naturligvis evangelium for fuld udblæsning, så skal man stile mod den store vifte af forskellige moderne gudstjenester.