E - sport

E-sport i Ågerup præstegård.

Mødetid er kl. 17:45 for alle der bruger E-games PC’er og kl. 17:30 for alle der har egen PC med. Det slutter kl.21.30. Vi mødes hver anden fredag. Det koster 20 kr. pr gang til mad. Der er fælles mad undervejs. Der spilles Counterstrike.

Aldersgruppen er ca. fra 11-15 år

Formålet er at ruste vore unge, så de får en bedre selvtillid.

Når vi mødes, bliver børnene inddelt i grupper, de får tildelt en rolle i Counterstrike spillet af den voksne Daniel. Den rolle skal de administrere. Hvis de ikke kan eller vil, må de argumentere overfor den voksne og kammeraterne i gruppen, de kan så få en mindre eller større rolle.

De skal tale ordentlig til de andre i gruppen, nogle af vore børn / unge har problemer og nogle har diagnoser. Hos os skal der være plads til at være anderledes, gruppens størrelse 10-12 børn og vi er ca. 5-7 voksne, det gør at de unge har meget voksenkontakt.

I løbet af aftenen spiser vi sammen, især drenge i den alder elsker mad. Der er regler ved spisning. Alle sætter sig på en plads, vi venter, mens maden bliver præsenteret og får så besked på, hvem der må rejse sig og gå op og hente mad.

Hvis de unge ikke kan lade telefonen blive i lommen, tager vi en snak om det, nogen kan måske ikke holde ud at være sammen med så mange, så må de enten sidde et andet sted med en voksen eller sidde lidt for sig selv med telefonen. De fleste af børnene kender deres problemer og kan fortælle, hvorfor det er svært.

Efterhånden som vi er færdige med at spise rydder vi op efter os selv, og går over for at spille, nogle gange skal de samles igen og have nye opgaver.

Når vi er færdige med at spille, bliver de unge ofte hentet, men ingen går hjem, før der er ryddet op.

Vi har erfaring for at gennem det arbejde og de møder vi har, udvikler børnene sig til unge, som har mod på livet og vilje til at gå i gang med en ungdoms uddannelse

Vi voksne er nu kendt af de unge, vi hilser på hinanden og snakker lidt sammen.

Vi har lokale frivillige der:

- hjælper med opdatering af PC.

- styrer tilmelding og sender mail-sms ud til børn, forældre og frivillige.

- hjælper ved konflikter, læser beskeder og hvis de ikke er ok, så snakker med børnene om at holde en god tone.

- hjælper med at lave mad.

Vi kan altid bruge flere hænder, så tøv ikke med at kontakte Irene, hvis du skulle have tid og lyst.

Med venlig hilsen

Irene næstformand i landsbyrådet. Mail: irene010149@hotmail.com.  Tlf. 20846487

Kristian Gylling Præst i Hvedstrup, Ågerup og Kirkerup Sogn

Anita Stark menigt medlem af landsbyrådet

Jan Danielsen bedre kendt som Daniel